Model Tips

Du er lige blevet booket til dit første photoshoot som Model. Du glæder dig selvfølgelig rigtig meget, men nu begynder nervøsiteten at melde sig.

Jeg håber nedenstående kan være med til at lette på nerverne.

1. Internettet er din ven (Google, YouTube, FotoStart, Phosee og mange andre steder.

2. Øv poseringer så meget som muligt og få erfaring på den måde (http://www.pbase.com/gmphoto/models_pdv)

3. Hvis du er nybegynder, så forvent ikke at du er den bedste model dagen efter. Vær realistisk!

4. Ha det sjovt under photoshootet, så bliver billederne automatisk bedre.

5. Lad være med at møde op med tømmermænd. Hvis du har været i byen dagen før, kan selv ikke den bedste make-up artist få dig til ligne noget der er smukt.

6. Hvis dit hår er tørt, så smør det ind i rigeligt med fugtighedscreme, og lad det sidde i 30 minutter inden du skyller det ud igen. Så vil dit hår være silkeblødt.

7. Check dine negle. De skal være rene, og evt. lakerede. Hvis du er en fyr, skal de ikke være for lange.

8. Pluk dine øjenbryn, så de ikke er alt for buskede.

9. Undgå at spise tung mad timerne op til et photoshoot. Det får din mave til at puste sig op. Spis i stedet frugt og drik vand.

10. At du har en god kulør er fremragende! Men ikke noget med at tage sol dagen før et shoot. Du kan jo risikere at blive rød.

11. Hvis du er en pige, så barber dine arme og ben. Hvis du er en fyr, så mød op nybarberet – men husk at brug et nyt barberblad, og skrab med hårene. En forkert barbering kan ødelægge din hud og give røde knopper, det ser ikke smart ud på billederne.

12. Sørg for at få nok søvn natten før shootet. Trætte øjne med poser under duer ikke. Har du alligevel lidt poser under øjnene, så smid et par vatrondeller ned i et glas mælk, og stil det ind i fryseren i 10 minutter. Tag dem derefter ud, og placer dem på dine øjne i 10 – 15 minutter. Det hjælper!

13. Vær udadvendt, og sørg for at turde at sige fra. Man skal kende sine egne grænser, samt sørge for at fotografen kender dem – meget vigtigt. man skal ikke lade sig presse og heller lave billeder i påklædninger/afklædninger som man ikke selv ønsker.

14. Er man nybegynder og har brug for støtte, så tag en god veninde med – ikke familie, og ikke nogen man skal spille smart overfor, det kan få indflydelse på opgaven.

15. Som model der skal ud til freelance fotografer uden hjemmeside, er det en god ide at google dem. Bare for at være sikker på at man ikke bliver taget godt ved næsen. Gælder især piger mellem 13-18 år.

16. En god holdning er rigtig vigtig for modeller, så ret ryggen og træk skuldrene tilbage. Stræk ikke dine arme 100 procent med mindre du får besked på det. Det ser alt for unaturligt og opstillet ud. Som fingerregel kan man sige, at alt du kan bøje, skal bøjes let. Vær også opmærksom på din hals. Stræk den, så den kommer til at se længere og mere elegant ud. Det hele skal se naturligt og ubesværet ud.

17. Fotografen vil ofte fortælle, hvad du skal gøre. Hvis du føler dig utilpas med en posering, så sig det til fotografen på en pæn måde. Du skal ikke være bange for at prøve noget nyt foran kameraet. Mange fotografer synes, det er rart, hvis du også er aktiv. MEN HUSK DU SKAL INTET GØRE SOM DU IKKE VIL!!!!!

18. Selvom kameraet er dit absolutte fokuspunkt, så skal du ikke stirre direkte ind i kameralinsen. Prøv at lægge hovedet lidt på skrå kig til siden eller finde et punkt lige bag ved fotografen.

19. Hold ikke vejret. Det ser anstrengt ud på billederne.

20. Lyt til hvad fotografen siger. Han kan se, hvordan helheden af billeder ser ud.

21. Find inspiration i blade og modeshows og vælg 10 poseringer inden dit photo shoot. Øv dig i dem foran spejlet til de sidder fast på rygraden. Men lad vær med at kopier dem 100 %, men gør dem til dine egne. Så får du et mere naturligt resultat.

22. En model skal kende sine stærke og svage sider. Så du kan fremhæve og skjule dem ved et photo shoot.

23. Øv dig i forskellige udtryk, for eksempel glad, sur, dramatisk og drømmende til de sidder på rygraden. På denne måde ved du, at det bliver et godt billede, når fotografen beder dig om at udtrykke en speciel stemning.

24. Hele kroppen skal være klar til billedet. Fokuser på din holdning, din attitude og dit ansigtsudtryk, så er du allerede kommet et langt stykke.

25. Selvom du har et flot smil, så behøver du ikke smile på hvert billede. Ændre dit ansigtsudtryk for hvert billede, der tages. Så får fotografen flere forskellige gode billeder at vælge imellem i sidste ende.

26. Husk at hvis du har fundet en posering, der virker, så lad være med at bruge den hver gang. Alsidighed skaber flere jobs til din modelkarriere.

Man bliver ikke født fotogen, man lærer det. Så bliv ved med at øve dig! Før du ved af det, er du sikkert på vej til endnu et photoshoot!